Plata se face prin contul bancar pe care îl vei primi prin email după completarea formularului de înregistrare. Plata taxei de participare este necesară pentru finalizarea înscrierii la conferință.
Taxa de participare este de 350 de lei. Taxa include materialele pentru conferință, prânzul din zilele conferinței și pauzele de cafea.
Confirmarea înregistrării se va face după confimarea plăţii. Pentru a-ți păstra înregistrarea și locurile alese la ateliere, trebuie să plătești în termen de 7 zile; în caz contrar, va trebui să te înregistrezi din nou la atelierele care vor fi disponibile atunci.
Taxa include materialele pentru conferinţă, prânzul în zilele de vineri şi sâmbătă și cel mai important - cafea.
Locația conferinței este la biserica Harvest Arad. Adresa este: str. Cetății Orod nr. 8, 317405 Vladimirescu, Arad. Vezi localizarea în Google Maps.
Dacă vor fi mai mult de 5 persoane care doresc traducere, vom oferi traducători.
Formularul de înscriere va conține fiecare atelier și veți putea selecta atelierele la care doriți să participați.
Taxa de participare la conferință este nerambursabilă, dar se poate transfera. Ești binevenit să oferi locul tău altei persoane. În caz de urgență medicală, vom analiza fiecare caz pentru rambursare.
Nu, la acest moment oferim înscrieri pentru întreaga durată a conferinței.
Doar persoanele de la vârsta de 14 ani în sus se pot înscrie la conferință.
Scaunele nu vor fi alocate, ci vor fi disponibile în sistemul „primul venit, primul servit”, inclusiv pentru grupuri.
Parcarea este gratuită și accesibilă în incinta locației.
Da, locația este accesibilă pentru persoanele cu dizabilități. Se poate oferi intrare din timp. Lasă-ne un email la adresa contact contact@conferintavertical.ro.
Fiindcă vrem să creăm o experiență lipsită de distrageri atât pentru tine, cât și pentru ceilalți participanți, copiii nu au voie să participe la conferință.
Sunt 5 sesiuni de ateliere, dintre care se poate alege doar un atelier per sesiune.
Dacă ai preferințe dietetice, te rugăm să ne comunici acest lucru în locul oferit de pe formularul de înscriere.
Dacă vrei să fii sponsor la conferință, scrie-ne la adresa de email contact@conferintavertical.ro.
Ia legătura cu noi la adresa de email contact@conferintavertical.ro.
Dacă îți dorești să prelucrezi spiritual tinerii bisericii tale, trebuie să înțelegi modul în care gândesc la vârsta lor. Stadiile lor de dezvoltare fizică, mentală și emoțională din viața unui tânăr ajută mult în a înțelege cum îi poți dezvolta și spiritual. În acest atelier vei învăța despre aceste stadii și corelarea lor cu creșterea spirituală.
Ce să spui sau să nu spui când un tânăr îți împărtășește o durere din inima lui? Ce faci când afli că tânăra din fața ta a fost abuzată sexual? Cum reacționezi când tânărul are manifestări demonice în timpul consilierii? Dar când se blochează și nu mai vrea să-ți spună nimic? Astfel de situații ne pot lua prin surprindere și ne pot bloca procesul consilierii. De aceea, comunicarea, mai ales cea susținută biblic, este o poartă importantă prin care ajungem la inima lor. În acest atelier vom aborda metode de comunicare biblice și eficiente, exemplificate din experiența consilierii biblice, care ne vor ajuta să interacționăm cu tinerii în drumul vindecării lor.
Cu toții am auzit despre faptul că Dumnezeu are o viziune și un plan pentru viața noastră, dar cu câtă seriozitate tratăm acest adevăr? Dacă povestea vieții noastre ar fi așternută în cuvinte și am putea să ne uităm la ea, de la un capăt la altul, așa cum ne uităm la viața lui Iosif, Moise, David, Iona, Petru, Pavel, care ar fi scopul pentru care Dumnezeu ne-a ales și ne-a pus deoparte? Când vine vorba de o lucrare de impact cu tinerii, un lider se confruntă cu provocarea de a descoperi el însuși viziunea lui Dumnezeu pentru viața sa, iar apoi să poată ajuta tinerii să descopere viziunea lui Dumnezeu pentru viața lor.
Există șase practici fundamentale folosite de Cristos în formarea propriilor ucenici, pe care liderii de tineret ar trebui să le practice cu consecvență pentru a dezvolta lucrări de tineret stabile și roditoare. Care sunt acelea? Vino să le descoperim împreună în cadrul seminarului ,,Bazele lucrării cu adolescenții și tinerii”.
Între copii și tineri sunt unii care au trecut prin traume, abuzuri, respingere, lucruri care le afectează atitudinea și comportamentul, dar mai ales sufletul. În acest atelier vom explora inima și nevoile ei, daunele și simptomele, răspunsurile greșite și modalitatea de a aduce ordinea lui Dumnezeu. O inimă vindecată e o viață transformată. Hai să înveți cum să citești simptomele, dar și cum să găsești soluțiile unei inimi zdrobite, și cum poți ajuta tinerii să fie vindecați și eliberați.
Chemarea noastră este să avem impact în jurul nostru. Fie că ne place să credem asta sau nu, biserica are o cultură pe care o promovează și care ne definește. Așa ne identificăm și tot așa suntem văzuți în societate. De ce pierdem tinerii? Cum îi putem recâștiga? Vă invit ca împreună să vedem cum putem construi și promova o cultură care să trezească în inima tinerilor dorința de a avea impact în jurul lor.
Imaginea este un mijloc de comunicare; este un mediu care ne informează cu privire la realitățile fizice, sociale, dar și spirituale din jurul nostru. „O imagine cântărește cât o mie de cuvinte” – știu, este un clișeu deja foarte cunoscut, dar, cu toate acestea, este și un adevăr prea puțin practicat. Puterea privirii este sub-evaluată și sub-folosită în lucrarea cu tineretul, deși este un limbaj actual și foarte eficient de transmitere a adevărului. Cum ne putem folosi de puterea privirii în demersul nostru de a transmite adevărul lui Dumnezeu unei generații eminamente vizuale?
În multe situații, structura lucrării cu tinerii se rezumă la o întâlnire săptămânală, în care poate repetăm cântări sau ne preocupăm să-i bine-dispunem pe tineri prin jocuri sau bucate alese, ori printr-un timp bun de închinare și un mesaj biblic cu impact... Există un scop mai înalt decât acestea toate? DA! Dacă da, care ar fi acela și ce structuri aș putea implementa ca să îl ating? ,,Succesul unei biserici nu stă în numărul de oameni care vin, ci în numărul de oameni care pleacă”... să facă ucenici (N. Cole).
Drogurile, jocurile de noroc și alte dependențe se regăsesc tot mai mult și între copiii și tinerii din bisericii. Chiar și atunci când suntem bine intenționați, putem face greșeli în încercarea noastră de a-i ajuta pe cei cu dependențe. În acest atelier învățăm ce să facem și mai ales ce să nu facem – atât ca indivizi, cât și ca biserică – atunci când ne confruntăm cu o persoană dependentă sau cu familia acesteia.
Vremurile noastre sunt vremurile primei impresii, unde prima experiență a tinerilor cu biserica poate deveni și ultima. De aceea, cultura de dragoste, de welcome, acea cultură de gazdă care primeşte cu excelență nu poate fi opțională. Prima impresie poate schimba inima. Despre toate acestea vom discuta în cadrul atelierului, unde vom descoperi soluții practice și relevante pentru crearea și menținerea culturii de welcome, de dragoste.
Paleta colorată a diverselor metode de evanghelizare a tineretului, ridică câteva întrebări foarte importante și fundamentale de natură teologică. Atelierul acesta se axează pe câteva întrebări teologice, creând cadrul pentru unele principii generale: Ce este Evanghelia? Care sunt cei mai buni evengheliști de tineret? Ce încercăm să facem? Care este scopul nostru final? Cînd devine cineva "creștin"? Există vreo metodă obișnuită de evanghelizare a tineretului? Este esențial să avem în minte clarificate aceste probleme, pentru că acest lucru afectează modul în care vom acționa.
Cum să ne raportăm la această generație globală, conectată tot timpul și capabilă să urmărească fiecare mișcare a prietenilor lor, a părinților, a profesorilor și a liderilor bisericești sau politici? Ce credem noi despre ei, sau care sunt acuzele pe care obișnuim să le aducem acestei generații? Una dintre cele mai mari provocări din lucrarea cu tinerii este aceea de a le arăta acestora și de a-i convinge că există un Dumnezeu care îi iubește cu o dragoste deplină și nemeritată, așa cum sunt.
Generația Z este definită ca fiind prima generație care nu doar că s-a născut deja în online, dar de acolo știe să își găsească deseori fiecare răspuns. Tot acolo își găsește deseori și autoritatea morală sau etică, ceea ce schimbă regulile felului în care le putem oferi răspunsuri. Întrebările lor sunt specifice generației lor, iar răspunsurile nu sunt întotdeauna ușoare. În acest seminar ne propunem să prezentăm o parte dintre cele mai adresate întrebări ale acestei generații, iar odată cu ele să discutăm împreună răspunsurile cele mai adecvate în funcție de vârsta celor ce le adresează.
Toți traversăm perioade de descurajare în lucrare. Ai fost chemat sau mânat în lucrarea pe care o desfășori? Până nu ai siguranța vocației divine în lucrare, vei fi instabil, ineficient și lipsit de încrederea echipei. Cum faci deosebirea dintre chemare și mânare? Cum poți să-ți consolidezi convingerea chemării astfel încât să nu te oprești pe drum, descurajat fiind de greutățile lucrării?
Deși ar trebui să conștientizeze necesitatea unei diversificări de activități pentru a atrage tinerii, biserica nu ar trebui să se concentreze doar pe a concura cu multitudinea de opțiuni oferită de către societate. Provocarea noastră este să descoperim metode noi și practice prin care să folosim „arma secretă” a creștinismului – relații stabile, bazate pe dragostea pe care o învățăm de la Dumnezeu Tatăl prin Isus Cristos și desăvârșită prin lucrarea Duhului Sfânt. Care sunt principiile practice pe care putem să le aplicăm în felul în care relaționăm cu tinerii pentru a-i câștiga și nu pierde? Ce înseamnă să oferi stabilitate unui grup de tineri? Care sunt activitățile noi pe care o biserică ar putea să le ofere tinerilor? În cadrul acestui atelier vom încerca să răspundem împreună la astfel de întrebări.
Dacă îți dorești să prelucrezi spiritual tinerii bisericii tale, trebuie să înțelegi modul în care gândesc la vârsta lor. Stadiile lor de dezvoltare fizică, mentală și emoțională din viața unui tânăr ajută mult în a înțelege cum îi poți dezvolta și spiritual. În acest atelier vei învăța despre aceste stadii și corelarea lor cu creșterea spirituală.
Există șase practici fundamentale folosite de Cristos în formarea propriilor ucenici, pe care liderii de tineret ar trebui să le practice cu consecvență pentru a dezvolta lucrări de tineret stabile și roditoare. Care sunt acelea? Vino să le descoperim împreună în cadrul seminarului ,,Bazele lucrării cu adolescenții și tinerii”.
Da, generația Z este diferită, dinamică și extrem de schimbătoare; însă vestea bună este că tinerii din această generație sunt și ei oameni. Prin urmare, ne putem folosi de legi universale care se aplică și lor în dezvoltarea unei lucrări funcționale de tineret. La acest atelier ne vom uita la 5 elemente cheie care asigură funcționalitatea eficientă a lucrării de tineret indiferent dacă sunt 15, 50 sau 500 de tineri, din mediul urban sau rural, atât în România, cât și în diaspora.
Între copii și tineri sunt unii care au trecut prin traume, abuzuri, respingere, lucruri care le afectează atitudinea și comportamentul, dar mai ales sufletul. În acest atelier vom explora inima și nevoile ei, daunele și simptomele, răspunsurile greșite și modalitatea de a aduce ordinea lui Dumnezeu. O inimă vindecată e o viață transformată. Hai să înveți cum să citești simptomele, dar și cum să găsești soluțiile unei inimi zdrobite, și cum poți ajuta tinerii să fie vindecați și eliberați.
Chemarea noastră este să avem impact în jurul nostru. Fie că ne place să credem asta sau nu, biserica are o cultură pe care o promovează și care ne definește. Așa ne identificăm și tot așa suntem văzuți în societate. De ce pierdem tinerii? Cum îi putem recâștiga? Vă invit ca împreună să vedem cum putem construi și promova o cultură care să trezească în inima tinerilor dorința de a avea impact în jurul lor.
Imaginea este un mijloc de comunicare; este un mediu care ne informează cu privire la realitățile fizice, sociale, dar și spirituale din jurul nostru. „O imagine cântărește cât o mie de cuvinte” – știu, este un clișeu deja foarte cunoscut, dar, cu toate acestea, este și un adevăr prea puțin practicat. Puterea privirii este sub-evaluată și sub-folosită în lucrarea cu tineretul, deși este un limbaj actual și foarte eficient de transmitere a adevărului. Cum ne putem folosi de puterea privirii în demersul nostru de a transmite adevărul lui Dumnezeu unei generații eminamente vizuale?
Drogurile, jocurile de noroc și alte dependențe se regăsesc tot mai mult și între copiii și tinerii din bisericii. Chiar și atunci când suntem bine intenționați, putem face greșeli în încercarea noastră de a-i ajuta pe cei cu dependențe. În acest atelier învățăm ce să facem și mai ales ce să nu facem – atât ca indivizi, cât și ca biserică – atunci când ne confruntăm cu o persoană dependentă sau cu familia acesteia.
Toți traversăm perioade de descurajare în lucrare. Ai fost chemat sau mânat în lucrarea pe care o desfășori? Până nu ai siguranța vocației divine în lucrare, vei fi instabil, ineficient și lipsit de încrederea echipei. Cum faci deosebirea dintre chemare și mânare? Cum poți să-ți consolidezi convingerea chemării astfel încât să nu te oprești pe drum, descurajat fiind de greutățile lucrării?
Care sunt caracteristicile unice ale generației Alfa și cum ar trebui să te raportezi tu, cel care lucrezi cu copiii, la toate acestea sau tu, cel care urmează să îi păstorești peste câțiva ani? Care sunt tendințele distructive ale copiilor și preadolescenților născuți după anul 2010, dar și oportunități fantastice pe care Dumnezeu ni le oferă? Te așteptăm cu cercetări noi din acest domeniu, dar și cu soluții și idei deja puse în practică. Vino să descoperi cum se dezvoltă credința de-a lungul copilăriei, împletindu-se cu dezvoltarea fizică, cognitivă, emoțională și relațională a acestora și care e rolul pe care tu îl poți juca în viețile copiilor din această generație.
Preadolescenții reprezintă cea mai dificilă categorie din biserică și totuși cea mai deschisă. Începând de la cei mai mici copii până la bătrâni, preadolescența e cea mai problematică vârstă cu care să te conectezi. E nevoie de o dedicare și chemare specială oferită de Dumnezeu ca să poți avea un impact real asupra acestor tineri în Împărăția lui Dumnezeu. Aceasta este vârsta la care fie vor alege în favoarea, fie împotriva lui Dumnezeu. În această lucrare e nevoie de o persoană înțeleaptă, pregătită să ucenicizeze și să facă o diferență majoră în viața lor. Hai să vezi ce ne spune Cuvântul lui Dumnezeu despre acest lucru!
Asistăm cu toții la o bătălie constantă pentru redefinirea termenilor, iar nuanțarea lor și ideologia prin care suntem cu toții trecuți în această generație ne obligă să învățăm cuvinte noi, semnificații noi și mai ales să ne alegem bine felul în care interacționăm ca să nu jignim. Toleranța este de multă vreme insuficientă. Acum nu doar că trebuie să tolerăm minoritățile sexuale, ci să le și aplaudăm. Relația Bisericii cu LGBTQ+ este una extrem de dificilă, însă nu avem de ales, decât să ne pregătim tinerii cu privire la ceea ce urmează din punct de vedere cultural, să ne pregătim biserica să arate dragoste, dar și adevăr, ca în final Evanghelia să fie făcută cunoscută.
Între copii și tineri sunt unii care au trecut prin traume, abuzuri, respingere, lucruri care le afectează atitudinea și comportamentul, dar mai ales sufletul. În acest atelier vom explora inima și nevoile ei, daunele și simptomele, răspunsurile greșite și modalitatea de a aduce ordinea lui Dumnezeu. O inimă vindecată e o viață transformată. Hai să înveți cum să citești simptomele, dar și cum să găsești soluțiile unei inimi zdrobite, și cum poți ajuta tinerii să fie vindecați și eliberați.
Imaginea este un mijloc de comunicare; este un mediu care ne informează cu privire la realitățile fizice, sociale, dar și spirituale din jurul nostru. „O imagine cântărește cât o mie de cuvinte” – știu, este un clișeu deja foarte cunoscut, dar, cu toate acestea, este și un adevăr prea puțin practicat. Puterea privirii este sub-evaluată și sub-folosită în lucrarea cu tineretul, deși este un limbaj actual și foarte eficient de transmitere a adevărului. Cum ne putem folosi de puterea privirii în demersul nostru de a transmite adevărul lui Dumnezeu unei generații eminamente vizuale?
Fie că ești pastor, lider sau învățător și îți dorești să pui bazele unei lucrări biblice pentru copii sau să faci o evaluare a lucrării pe care o ai deja în biserica ta, acest seminar te ajută să înțelegi 5 principii sănătoase și importante de care să ții cont. Cum să formezi o echipă de învățători dedicați și pregătiți sau cum să faci parteneriat cu părinții? Acestea sunt doar câteva lucruri pe care le vei afla la acest atelier.
Ți-ai pus vreodată următoarele întrebări: - Ce influență are tehnologia asupra copiilor? - Care este legătura dintre media și lumea spirituală? - Ce rol avem noi în viața copiilor ca părinți și educatori într-un secol dominat de digital? Dacă da, vino cu noi să descoperim împreună cum să navigăm o cultură suprasaturată de digital. Problemele care încep să apară în rândul copiilor sunt tot mai evidente și complicate. De la lipsa de atenție, dependențe, anxietate și chiar la legături demonice cu lumea spirituală, toate își au rădăcini și sunt amplificate și de consumul incorect și nefiltrat al materialelor digitale. Fie că e vorba de internet, TV sau jocuri virtuale. E timpul să ne punem armura și să câștigăm generația viitoare pentru Dumnezeu.
Copilul pleacă de la grupele de copii și ajunge în închinarea adulților sau la grupa de adolescenți și totul pare complet diferit; se plictisește, este defensiv, nu se implică în comunitate. Ce e de făcut ca să evităm situația în care vreo familie să cadă în prăpastia dintre cele două? Hai să descoperim împreună care sunt lucrurile care îi pregătesc pe copii pentru a fi membri sănătoși în biserica din care fac parte și care sunt cele 5 punți care le permit copiilor o trecere lină și naturală înspre următoarea etapă din viața lor.
Nu de puține ori investim enorm resurse, timp și energie în direcții și proiecte care în final nu fac diferența prea mult în viața tinerilor. Părinții nu doar că petrec 7 zile pe săptămână cu tinerii, dar ei au și mandatul biblic de a-i păstori și uceniciza. La acest atelier vom explora modalitățile practice prin care putem să dezvoltăm un parteneriat cu părinții generației Z, pentru a-i ajuta pe ei, dar și pe noi ca lucrători, în câștigarea și ucenicizarea tinerilor.
Majoritatea celor care slujesc la copii sunt femei. De ce? Ce face ca o lucrare să fie prea „feminină”, astfel încât bărbații au ajuns să nu își dorească să facă parte din ea? De ce e vital pentru o biserică să aibă bărbați implicați la grupele de copii? Ce putem face pentru a crea o cultură în care bărbații să recâștige rolul pe care Dumnezeu li l-a dat lor, acela de învățători, lideri spirituali ai copiilor?
Toți traversăm perioade de descurajare în lucrare. Ai fost chemat sau mânat în lucrarea pe care o desfășori? Până nu ai siguranța vocației divine în lucrare, vei fi instabil, ineficient și lipsit de încrederea echipei. Cum faci deosebirea dintre chemare și mânare? Cum poți să-ți consolidezi convingerea chemării astfel încât să nu te oprești pe drum, descurajat fiind de greutățile lucrării?
Ce fel de studii trebuie să am? Ce fel de evenimente să organizez? Ce fel de tabere sau proiecte de slujire să demarez? Cum pot să-i cooptez și pe alții care să slujească în această lucrare? Cum pot să implic și părinții? Care este scopul meu final în tot acest efort? Haideți să discutăm despre asta. Dumnezeu ne ascultă!
Biserica este locul unde copiii sunt iubiți și acceptați. Este acest lucru oare suficient pentru ca ei să-și dorească să fie acolo? Vino să descoperim ce putem face ca bisericile noastre să fie mai prietenoase cu copiii. Cum facem să avem lucrători mai prietenoși cu copiii? Dar programe mai prietenoase cu ei? Ar trebui să devină spațiile bisericilor noastre mai prietenoase cu copiii? Ești gata să-ți evaluezi gradul de prietenozitate a bisericii tale? Vino cu noi să descoperim câteva răspunsuri importante în acest sens.
Dumnezeu este un Dumnezeu care gândește și lucrează în generații. Îți dorești să ai în biserica ta o generație de închinători care nu doar să cânte, ci să se închine în duh și în adevăr? Ai observat și tu greutatea cu care se închină anumite generații? Oare de ce? Nu cumva fiindcă de mici unii nu au fost învățați să se închine? Vino la acest atelier dacă ești implicat în lucrarea cu copiii și învață cum să faci asta creând un cadru potrivit în care aceștia să crească şi să înveţe.
Între copii și tineri sunt unii care au trecut prin traume, abuzuri, respingere, lucruri care le afectează atitudinea și comportamentul, dar mai ales sufletul. În acest atelier vom explora inima și nevoile ei, daunele și simptomele, răspunsurile greșite și modalitatea de a aduce ordinea lui Dumnezeu. O inimă vindecată e o viață transformată. Hai să înveți cum să citești simptomele, dar și cum să găsești soluțiile unei inimi zdrobite, și cum poți ajuta tinerii să fie vindecați și eliberați.
Ți-ai pus vreodată următoarele întrebări: - Ce influență are tehnologia asupra copiilor? - Care este legătura dintre media și lumea spirituală? - Ce rol avem noi în viața copiilor ca părinți și educatori într-un secol dominat de digital? Dacă da, vino cu noi să descoperim împreună cum să navigăm o cultură suprasaturată de digital. Problemele care încep să apară în rândul copiilor sunt tot mai evidente și complicate. De la lipsa de atenție, dependențe, anxietate și chiar la legături demonice cu lumea spirituală, toate își au rădăcini și sunt amplificate și de consumul incorect și nefiltrat al materialelor digitale. Fie că e vorba de internet, TV sau jocuri virtuale. E timpul să ne punem armura și să câștigăm generația viitoare pentru Dumnezeu.
Copilul pleacă de la grupele de copii și ajunge în închinarea adulților sau la grupa de adolescenți și totul pare complet diferit; se plictisește, este defensiv, nu se implică în comunitate. Ce e de făcut ca să evităm situația în care vreo familie să cadă în prăpastia dintre cele două? Hai să descoperim împreună care sunt lucrurile care îi pregătesc pe copii pentru a fi membri sănătoși în biserica din care fac parte și care sunt cele 5 punți care le permit copiilor o trecere lină și naturală înspre următoarea etapă din viața lor.
Imaginea este un mijloc de comunicare; este un mediu care ne informează cu privire la realitățile fizice, sociale, dar și spirituale din jurul nostru. „O imagine cântărește cât o mie de cuvinte” – știu, este un clișeu deja foarte cunoscut, dar, cu toate acestea, este și un adevăr prea puțin practicat. Puterea privirii este sub-evaluată și sub-folosită în lucrarea cu tineretul, deși este un limbaj actual și foarte eficient de transmitere a adevărului. Cum ne putem folosi de puterea privirii în demersul nostru de a transmite adevărul lui Dumnezeu unei generații eminamente vizuale?
Cele mai multe cunoștințe pe care învățătorii tind să le transmită în cadrul școlii duminicale sunt de factură cognitivă, însă ceea ce rețin cu adevărat copiii este felul în care s-a purtat învățătorul cu ei, atmosfera din cadrul comunității de copii și jocurile care le-au plăcut cel mai mult. Rareori rețin pe termen lung ceea ce a fost transmis pentru creier, însă aproape întotdeauna pot povesti în detaliu ceea ce le-a atins inima. Atelierul acesta își propune să conștientizeze învățătorii de importanța învățării prin intermediul simțurilor și al relației. Vino să descoperi modalități actuale și creative care îi pot face pe copii să-și aducă aminte chiar și peste 20 de ani de învățăturile biblice transmise la școala duminicală!
Fie că ești pastor, lider sau învățător și îți dorești să pui bazele unei lucrări biblice pentru copii sau să faci o evaluare a lucrării pe care o ai deja în biserica ta, acest seminar te ajută să înțelegi 5 principii sănătoase și importante de care să ții cont. Cum să formezi o echipă de învățători dedicați și pregătiți sau cum să faci parteneriat cu părinții? Acestea sunt doar câteva lucruri pe care le vei afla la acest atelier.
Majoritatea celor care slujesc la copii sunt femei. De ce? Ce face ca o lucrare să fie prea „feminină”, astfel încât bărbații au ajuns să nu își dorească să facă parte din ea? De ce e vital pentru o biserică să aibă bărbați implicați la grupele de copii? Ce putem face pentru a crea o cultură în care bărbații să recâștige rolul pe care Dumnezeu li l-a dat lor, acela de învățători, lideri spirituali ai copiilor?
Toți traversăm perioade de descurajare în lucrare. Ai fost chemat sau mânat în lucrarea pe care o desfășori? Până nu ai siguranța vocației divine în lucrare, vei fi instabil, ineficient și lipsit de încrederea echipei. Cum faci deosebirea dintre chemare și mânare? Cum poți să-ți consolidezi convingerea chemării astfel încât să nu te oprești pe drum, descurajat fiind de greutățile lucrării?