MENU

Provocările
căsătoriei

Conferința Vertical 2024
15 - 16 noiembrie

Conferința Vertical Youth & Kids

De ce-i pierdem și cum să-i câștigăm…

Tinerii și copiii nu sunt viitorul bisericii, ci ei sunt chiar prezentul ei. Astăzi mai mult decât oricând, părinții, pastorii și lucrătorii trebuie să lupte pentru starea spirituală a acestor generații. Contextul social în care ei se află și tumultul de informații și influențe culturale îi transformă în persoane apatice și dezinteresate; unii sunt atrași de păcate și dependențe, iar un număr și mai mare sunt absenți total din viața bisericii, pierzându-și credința și valorile.

Cum putem împiedica aceste lucruri?

Cum îi putem recâștiga pe cei pierduți?

Ce putem schimba acum în abordarea noastră față de ei?

Este oare ceva greșit în abordarea noastră, a mentorilor lor spirituali? Oare nu cumva biserica i-a pierdut fiind focalizată greșit și fosilizată în forme și metode care mai degrabă sting, în loc să înflăcăreze Duhul și Cuvântul? Oare înțeleg pastorii, lucrătorii și părinții nevoile, percepția și gândirea generațiilor Z și Alfa? Este pregătită biserica să ajute tinerii asaltați de LGBTQ+, de substanțe, de pofte sau de online? Vom răspunde sau vom reacționa? Riscăm să-i pierdem sau luptăm să-i câștigăm?

Anul acesta, Conferința Vertical va încerca să ofere raspunsuri și ajutor pastorilor, lucrătorilor și părinților interesați de pericolul pierderii copiilor și tinerilor lor. Astfel, în aceste 2 zile pline, în 4 sesiuni plenare și peste 40 de ateliere, vom învăța din experiența unor slujitori creștini validați în lucrarea cu tinerii și copiii cum să-i ascultăm, să-i înțelegem, să-i ajutăm, să nu-i mai pierdem, ci să-i câștigăm, și, de ce nu – cum să creăm cadre de slujire a copiilor și tinerilor noștri sau să le resetăm pe cele existente, ca Duhul să lucreze prin noi în viața și veșnicia lor.

Perioada de înscriere s-a încheiat.